måndag 30 juli 2012

Punky scraps bloghop


Welcome to Punky scraps blog hop! The design team and guests are back!! I've missed it during the brake and really look forward to all the funky punky challenges... :-) Hop around and you'll find prizes along the way, the best of them; a permanent place in the designteam! Yaaay!! And of course you'll get loads and loads of inpiration!

Who am I then? My name is Sara. I work as a nurse and I live in Sweden, in a small village with my husband and our two kids 3 and 7 years old! I've been scrapping since 2006. I love messy projects, paint, mist, gesso... You name it! Here are some of my faves:











So now it's time to start hopping... :-) The beginning is of course at the punky blog. After my blog you go to lovely Celina Matthews!! Have lovely time ladies... :-)


tisdag 17 juli 2012

Utlottning hos Gummiapan

Godmorgon! Morgonsurfade till kaffet och hittade en utlottning av stämplar hos min favvo-stämpeltillverkare:
Gummiapan. De släpper snart nya stämplar och firar det med en utlottning. Såklart vill jag ta chansen att vinna!! Kila dit du också och var med vettja!!

lördag 14 juli 2012

Prinsen och tutten...

Nää, glömde ju det viktigaste!! Mammas prins (som han även kallar sig själv) slutade med tutten! På eget initiativ gav han bort den första kvällen till Bamse... Det gick över förväntan att klara sig med tigermannen, även om de första nätterna var liiite stökiga. Mamman sov inte så jättemycket... Eftersom överlämnandet av själva napparna skedde lite hastigt hade jag inte kameran med tyvärr, men jag fick ett kramfoto en annan dag...


Sommarsverige

Ja, så var vi då tillbaka i sommarsverige... Klev av flygplanet igår och möttes av 17 grader och regn. Kul?! Nää, inte särskilt... Om jag längtar tillbaka? Jaaaaaaaaaaa!!!
Vi har haft en ljuvligt skön vecka med underbart och alldeles lagom varmt väder, runt 30 grader. Härlig strand med skönt vatten och skojsiga vågor att hoppa i. Till och med barnen som är inbitna poolälskare (framför allt S såklart) tyckte till slut att havet var en hit. Förutom att det var så salt, haha! Poolerna funkade ju såklart också, fanns en hel del att välja på! Dock var det väldigt mycket folk i det stora poolområdet vilket gjorde att vi oftast valde bort det.

Maten har varit över förväntan, vi hade all inclusive så vi har ätit en del... Då hotellet var gigantiskt fanns det fyra matställen att välja på och variationen var stor så vi tröttnade inte!! Dock blir det ju mest att man håller sig på hotellet då... En liten kvällsutflykt till Can Picafort hann vi med allihop, men då var det så varmt så det var mest jobbigt... ;-P Maken och jag var i Alcudia en förmiddag, då var det marknad och det blev lite shopping. Men även då var det oerhört varmt, så vi längtade mest hem till bad!!
Bussresan tillbaka var dock ett äventyr... Halva marknaden skulle med bussen och den var extremt full. Behöver jag säga att det var V A R M T även där?! Very!


Finaste gullungarna i nya kläder från marknaden. <3 Villes vita skjorta gick sådär ihop med ketchupen till de obligatoriska nuggetsarna... Men vi hoppas den blir ren i tvätten, för han var väldigt stilig!! Det var farmors födelsedag som firades den kvällen. Hon blev uppvaktad av hotellet med en rackarns snygg mugg... :-) Och av oss fick hon ett fint halsband som vi köpte i gamla stan. Det hade ett hänge som gjorts av drivved som hittats på stranden. Kul minne och väldigt fint tyckte vi!


Utsikt över finfina stranden och bukten. Härligt med alla bergen! Nån gång i framtiden skulle det vara roligt att åka tillbaka till Mallorca och kanske hyra en bil och fara runt på ön, tex upp i bergen.

 Två små troll redo för Superkids och Bamseklubbens första dag! Väskorna packade med vattenflaskor och frukt. Båda tyckte det var jätteroligt, även om Ville några mornar sa att han inte ville gå dit. Fast när det kom till kritan ville han gå iallafall... Dock vägrade han konsekvent att göra ansiktsmålningar (vilket de gjorde nästan varje dag), lite gulligt och bra att han vågar säga ifrån tycker jag!


Och här var kvällsnöjet... Stella gjorde det två gånger, Ville bara en. (Fast de hade nog gjort det hundra gånger till om de fått!!) Det såg väldigt jobbigt ut, men de hade hur kul som helst!!

torsdag 5 juli 2012

Scrapfabrikens junitävling

Kom på att jag inte har visat mitt bidrag till Scrapfabrikens junitävling. Man skulle göra valfritt alster och ha med minst en jordgubbe. Jag hittade ett foto på lillprinsen från vår Kreta-semester för två år sedan. Han mumsar på en chokladglass... Minuterna efter är hela han täckt av glass... Så söt, så söt! <3


Jag har lekt med gesso, modeling paste, akrylfärg och pearlmaker. Min journaling har jag skrivit på genomskinlig dymotape som är fastsatt på brun washitape. Himla bra sätt att få den färg man vill! :-)
Nu ska jag se om jag kan få min arga son på bättre humör... Han har fått ett bryt för han vill åka till farmor och äta, suck!

onsdag 4 juli 2012

Semester!!

Hej på er! Här firas det semester minsann... :-) Och gissa om jag är nöjd med vädret?! Förra veckan var det ju riktigt ruskigt och regnigt och den här veckan alldeles ljuvligt så här långt!! Jag och S har varit på Lysingsbadet och tältat två nätter med Åsa och Eve. Det var jättemysigt och vi hade det superbra! Solen sken på oss och vi fick bada lite, även om det var förfärligt blåsigt vid poolområdet i måndags. Men det fanns ju en hel massa andra saker att roa sig med... Mysigt att sova i tält även om det är lite hårt, haha!
Det var iallafall skönt att sova i sin egen säng inatt, och att duscha hemma!! :-) Idag ska vi gå och klippa oss, S och jag!

Tänkte att jag skulle fortsätta visa lite alster från midsommarcropen.
Först skiss för LO. Tog ett foto från förra sommarens besök på Kolmården och Bamses värld. Stella åkte tekopparna säkert tusen gånger... :-)

Här var en altertävling och man skulle använda MYCKET blommor till en flaska. Jag tog helt enkelt min fina vattenflaska och lät blompuncharna jobba för högtryck... :-)


Jag återkommer en annan gång med fler alster... Nu ska jag ta mig ut i solen!! :-D